Svenska Schäferhundklubben

 

 

Klicka på sponsoren till dess hemsida


dasSF


 

GBG-Djurklinik-logo-stående_210 

 


  

hedeforsen

 


 

9104460_1_6 

 


 

11071078_10206525071431860_5381382208308823233_n
 


 

images

 

 


Vi samarbetar med 

studiefr

 


Cramo_logotyp_0703164


 

 

9530587e-b9cb-4470-a224-1b05932bae3d   

Ordförandens rader

Till att börja med vill jag tacka alla medlemmar för förtroendet som jag fick vid årsmötet. Jag vill också hälsa gamla som nya välkomna till styrelsen och ser fram emot vårt gemensamma arbete under år 2017.
Mitt mål är att göra mitt allra bästa för schäferhunden och distriktet. Vi måste samla kraft för att bygga upp en verksamhet med kurser och utbildning.
 Vi har nu fått en helt ny styrelse på den centrala sidan och vi får hoppas att den nya styrelsen tar till sig alvaret med det svåra medlemsraset, samt dom dåliga statistiksiffrorna på HD-ED-MH .När det gäller statistiken på HD så försämras det hela tiden.  Idag så finns det 41 kennlar som ligger över fyrtio procent HD fel samt under femtio procent röntgade hundar,  58 kennlar som ligger över trettio procent HD fel , 19 kennlar som ligger över tjugo procent HD fel.  Men glädjande finns det ett stort antal kennlar 126 st som ligger under tjugo procent HD fel. Men vi måste få uppfödare som idag inte bryr sig om detta stora problem att ändra inställning samt upplysa blivande valpköpare om att det finns ett stort antal uppfödare som värnar om schäferns friskhet.
 Min personliga uppfattning är att rasklubb och SBK måste bli mer aktiva speciellt SBK som har avelsansvaret. Schäferns registreringssiffror sjunker katastrofalt och om vi inte gör något så kommer värdens bästa brukshund att halveras på några år. Det ligger ett stort ansvar och arbete på våra avels -kommittéer ute i landet .
 Enligt RAS så skall vår målsätning vara 75% röntgade hundar  både HD-ED, detta följer inte hälften av våra uppfödare. Minst 85% av hundarna skall ha HD A-B och minst 90% av hundarna  skall ha ED 0. Om man tittar på statistiken som finns på vår hemsida så kanske ni förstår vad problemet är. Det enda jag kan rekommendera till nya valpköpare är titta på statistiken där ni kan se vilka förutsättningar er valp förmodligen kommer att ha.  Vi har också ett stort problem med mentaliteten i vår ras. Jag förstår inte varför uppfödare inte andvänder sig mer av MH som är ett mycket bra hjälpmedel i avelsarbete, dessutom är det en trygghet för valpköparen. En stor del av exteriör uppfödarna andvänder inte MH, dom testar inte sina avkommer vilket är beklagligt.
 Vi kommer att ha vårt SM i svenskbruks 1-2 juli, dessutom har vi tre tävlingar i maj och en Nordic Style tävling i höst som jag ser fram emot. Vi har även diskuterat en utställning i höst om vi kan få folk att hjälpa till.


Jag önskar alla medlemmar en fin vår och sommar och lycka till med era Schäfrar.
Reino !


 

Ordförandens rader 2016

9530587e-b9cb-4470-a224-1b05932bae3d

 

Ordförandens rader

 

Vi har snart lagt år 2016 bakom oss och vi kan känna oss nöjda med ett mycket aktivt verksamhetsår.
Vi har bl.a anordnat bruksprov med appellklass i spår, lägre-högre klass spår samt Nordic Style och SM i Svenskbruks. Tyvärr fick vi ställa in vår utställning på grund av för få anmälningar vilket vi beklagar.

Vi har även haft en del kurser bl.a Schäfermärket, Nosework och allmänlydnad. För att kunna genoföra all den verksamhet vi har haft krävs det ett stort antal medlemmar och icke medlemmar som hjälper till.
Jag vill passa på att framföra ett stort TACK till er, ingen nämnd, ingen glömd. Ni är alla lika viktiga.

Under höst/vinter planerar vi att fixa så vi får ljus på vår plan, vilket vi nu har ekonomi till att utföra.

Nu tänkte jag upplysa er lite om vad som händer i den Centrala Schäferhundklubben.

Många av er vet att jag även är delaktig i den Centrala styrelsen. Jag vill betona att vi lägger ner oerhört mycket arbete för att stärka vår klubb. Vår ambition är att få duktiga medlemmar att hjälpa till med utbildning och annan verksamhet som ligger till grund för en lyckad verksamhet.

Tyvärr är det så att många medlemmar vill ha mycket, men vill inte hjälpa till, sen har vi tyvärr också ett fåtal människor som endast har en ambition och det är att skada så mycket som möjligt.

Det florerar en del lögner som tyvärr endast skadar vår Schäferhundklubb. Dessa problem kommer att tas upp på organisationskonferensen. 

Det finns vissa styrelsemedlemmar som får ta mycket stryk men som lägger oerhört mycket arbete för schäferhundklubbens räkning. Vår ordförande Anneli Hultman är en eldsjäl som alla medlemmar borde vara mycket rädda om. Jag accepterar att man har olika uppfattning om saker och ting men jag accepterar inte personförföljelse. Detta är vad som pågår.

Jag personligen håller med Fredrik Steens skrivelse i sin blogg” Jag skäms”. Gå gärna in och läs den. 

styrelse_reino_2012
Reino Oskarsson 
Ordförande Sd Västra

Ordförandes rader om 2015 början 2016

Ordförandes rader

 

Nu kan vi lägga 2015 års verksamhet bakom oss, ett år som varit spännande i många synpunkter. Vi har under året haft en Nordic Style tävling i spår & Skydd, Nosework prov som föranledde 20 anmälningar, 1 appellklasstävling i spår, samt vårt SSM i Svensk Bruks för schäfer, och inte minst att inte glömma en mycket lyckad Valp & specialutställning med mycket positiv respons, 90 anmälda individer vilket gjorde den till årets största arrangerade valp & specialutställning efter SSM i Västerås.

Arrangörsmässigt sett har det varit en fullträff i våra arrangemang, vilket endast kan tillföras våra medlemmar som ställt upp och hjälpt till.7

Jag vill passa på och tacka Kungälvs Brukshundklubb samt Göteborg/Mölndals brukshundklubb som också hjälpt oss vid vårt SSM-bruks.

Vi kan också konstatera att ekonomin i västra distriktet är god, vi börjar få ordning på vår klubbstuga inkl appellplan. Förhoppningarna är att vi skall kunna öka vår verksamhet gällande vår klubbstuga och appellplan, den första åtgärden som vi kommer att utföra är att installera ljus på planen, den andra fullfölja påbörjad dränering av appellplanen.

Det som ytterligare har hänt under året är svenska brukshundklubbens omarbetning av vår mentaltest (MT) Samt svenska schäferhundklubbens beslut att inte medverka i INDEX i Hd/Ed utan fortsätta med vårt bekämpningsprogram.

Det negativa vi kan nämna är vårt medlemstapp som vi måste ta på allvar och fortsätta arbeta med. Nu gäller det att se framåt på 2016 års verksamhet, här har klubben satsat mycket aktivt med att arrangera 2 Nordic Style tävlingar spår/skydd, sök/spår, 1 appellklass spår, 1 lägreklass samt 1 högreklass spårtävling, ett nosework prov, vårt SSM i Svenskbruks, Samt en valp & specialutställning i september. Till detta tillkommer också planerad kursverksamhet under året. Vårt SSM 2016 kommer att avhållas på Kungälvs Brukshundklubb första helgen i juli.

Till sist vill jag tacka alla medlemmar som under året har ställt upp och gjort det möjligt för västra distriktet att genomföra sina arrangemang. Det är också min förhoppning att vi får ännu fler som ställer upp 2016. Som avslutning på mina rader vill jag tacka alla sponsorer som deltagit för vår verksamhet under hela 2015.

 

Vid pennan
Reino Oskarsson
Ordförande Sd Västra

Fotoalbum

styrelse_reino_2012
IMG_1200-2
10613044_891212074223428_2253201950628771502_n
zack
17141106_10155176926299636_1543725707_n